Gruppträning:

Du behöver inte anmäla dig inför ditt träningspass, utan bara dyk upp och träna. Titta dock gärna till veckans schema innan träning, så att det inte är någon sen uppdatering av schemat.

Funktionell träning

En atletisk gruppträningsform som bygger på funktionell rörelseträning för hela kroppen. Styrka, stabilitet, rörlighet & balans tränas med hjälp av din egen kroppsvikt, en bräda och en viktplatta. Även explosiva/pulshöjande moment ingår. 

Gympa

Ett klassiskt och allsidigt träningspass som alla kan hänga med på. Enkla och stora rörelser, anpassade till musik, där du får både styrke-, rörelse- och konditionsträning. 

  • Gympa med cirkelträning: Här kombinerar vi passet med cirkelträning (stationsträning), där styrke- och konditionsmoment varvas.
  • Gympa med skivstång: Här används skivstänger till styrkedelarna.
  • Gympa med funktionell träning: Här används funktionella övningat (se funktionell träning ovan) för styrkedelarna.

SomaMove®

är en träningsform där balans, rörlighet, styrka och kondition tränas i ett oavbrutet rörelseflöde. Ta gärna med dig en egen yogamatta till passet, men vi har annars mattor för utlåning.

Step

Här varvas konditionsträning med styrketräning, där viktpattor och skivstänger utnyttjas. Koreografinivån är på medelnivå, men anpassas efter gruppen. Du som är nybörjare är därför varmt välkommen, men kan få räkna med ett par tillfällen innan du bemästrar hela koreografin.

Tillsammansgympa

Lek, spring, klättra och hoppa på vår Tillsammansgympa! Du som vuxen är med och stöttar barnet genom passet. Du betalar per vuxen, enligt priser för vuxenträning. Åldersindelningen är enbart en rekommendation och du kan testa att gympa med både äldre och yngre barn om du vill. 

Yoga (soft flow)

Soft flow yoga är en lugn och mjuk yogaform där du kommer få arbeta med din kropp i olika mjukgörande flöden och positioner som kombineras med din andning. Yogan kommer vara på grundläggande nivå och det krävs inga förkunskaper. Det finns dock alltid utrymme för dig att utmana dig själv utifrån dina förutsättningar, önskemål och eventuell tidigare erfarenhet. Klassen avslutas alltid med en djupavslappning.

Allt du behöver för att delta är mjuka kläder (vanliga träningskläder) och gärna en filt. Har du egen matta får du gärna ta med den, annars finns det att låna.

Personlig träning:

Personlig träning riktar sig till dig som har ett specifikt mål med din träning, till dig som känner att du behöver lite extra hjälp för att komma igång och för att hålla din träning igång, eller till dig som bara vill att tiden du lägger på din träning skall vara effektiv och ge dig maximal utdelning.

Vid första PT-mötet går vi träningstester och funktionsanalyser, samt diskuterar igenom dina specifika mål med träningen. Efterföljande tillfällen får du individuell coachning genom din träning, med utgångspunkt ifrån ditt unika programupplägg.

För bokning och mer information om personlig träning, maila: stangbyfunktion@gmail.com. För närvarande har vi mycket begränsade möjligheter för PT-tider tyvärr.

Barndans:

Från och med hösten 2018 erbjuder vi tyvärr ingen barndansverksamhet.

På gympapassen utnyttjas viktplattor för styrkemoment